Всього: 0,00 грн.
Всього: 0,00 грн.

Стабілізатор знижувальний DC-DC 6-40В – 1.2-36В 20А 300Вт з регулюванням струму та напруги

250,00 грн.

6 в наявності

Опис

Даний модуль є понижувальним перетворювачем DC-DC, який перетворює значення вихідної напруги в доступному діапазоні від 1,2 до 36 В. Також за допомогою модуля можна встановити значення струму навантаження. Основною особливістю даного модуля є діапазон максимальної вихідної сили струму, що становить від 0,3 до 20 А. Даний перетворювач напруги призначений для живлення потужного навантаження. Регулювання струму навантаження дозволяє використовувати його як зарядний пристрій для різних електричних приладів. Також на базі даного модуля можна зібрати високопотужний блок живлення, для цього необхідно: замінити встановлені підстроювальні резистор, підключити цифровий вольтметр і зібрати корпус.

Плата модуля спроектована на основі транзистора IRFB3607, мікросхеми LM25116, 2 будівельних резисторів, потужних електричних конденсаторів та інших допоміжних компонентів. Мікросхема LM25116 є імпульсним перетворювачем напруги постійного струму компанії Texas Instruments, яка має 10 висновків і виконана в корпусі «HTSSOP-20». На платі модуля розташовано 5 потужних електролітичних конденсаторів, які необхідні для згладжування пульсацій напруги. Модуль має захист від короткого замикання та перегріву. Для захисту від переполюсування на вхідний клемник можна встановити діод або діодний міст. Максимальна вихідна потужність із додатковим охолодженням становить 600 Вт, а ККД (коефіцієнт корисної дії) 95%.

За наявності струму навантаження, значення якого вище за 15 А, рекомендується встановити додаткове охолодження на елементи з великою температурою. Як охолодження можна використовувати вентилятор, потужний радіатор або т.д.

Регулюються значення вихідної напруги та струму навантаження за допомогою 2 будівельних резисторів:

CV: регулюється вихідна напруга
CC: регулюється вихідний струм

Джерело живлення та навантаження підключаються до плати перетворювача за допомогою 2 клемників. Призначення висновків клемників:

IN+: позитивний вхід
IN-: негативний вхід
OUT+: позитивний вихід
OUT-: негативний вихід

Подається живлення від зовнішнього джерела постійного струму. Діапазон вхідної напруги живлення перетворювача становить від 6 до 40 В, а вихідна напруга постійного струму становить від 1,2 до 36 В. Сигналізує про подачу живлення червоний світлодіод, який підключений до шини живлення. Так як даний перетворювач є знижуючим, то вхідна напруга має бути більшою за значення вихідної напруги (якщо вихідна напруга менше, то на виведенні вона дорівнюватиме вхідній).

Технічні параметри:

Вхідна напруга – DC 6 – 40.0 V
Вихідна напруга регульована – 1.2 – 36.0 V
Максимальний імпульсний вихідний струм – 20 A
Вихідний струм довготривалий: 15А (рекомендований)
Діапазон регулювання вихідного струму: 0.3 – 20А.
Максимальна потужність: до 300 Вт
Ефективність перетворення: 95% (24В до 12В, 20А)
Вихід пульсації: ≤ 50 мВ
Захист струму: є
Захист від перегріву: є
Захист від короткого замикання: є (короткочасно)

Варіанти застосування:

* харчування світлодіодів;
* Побудови зарядних пристроїв;
* використання як регульованого перетворювача із захистом від короткого замикання;
* модуль для створення лабораторного блоку живлення

Увага! Якщо в процесі експлуатації температура радіаторів перевищуватиме 60-65 С – забезпечте примусове обдування або збільшіть радіатори.
Обережно! Захисту від неправильної полярності вхідної напруги немає!